0 Elemek

Üzletszabályzat

Általános szerződési feltételek

Üzemeltető adatai

Üzemeltető neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft., továbbiakban POM Kft.

Üzemeltető székhelye: H-7630 Pécs, Iparsziget u. 3.

Üzemeltető elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: pom@pomorgona.hu

Tel.: +36 72 239-603, Fax: +36 72 242-218

Cégjegyzékszáma: 02-09-062663

Adószáma: 11013415-2-02, Nemzetközi adószáma: HU11013415

cégünk adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-140068

 

Általános rendelkezések

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. az általa üzemeltetett „Organparts” webáruházban forgalmazott termékeket értékesít elektronikus úton, az interneten keresztül, az alábbi webcímen: www.organparts.info. A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. kijelenti, hogy Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, amely az elektronikus kereskedelemhez és az ehhez kapcsolódó csomagküldő kereskedelemhez szükséges engedélyekkel, jogszabályban előírt feltételekkel rendelkezik.

Vásárló lehet bárki, aki a jelen szerződési feltételeket elfogadja, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Rendelkezésre állás: A webáruház elektronikusan a hét minden napján 0-24 óráig elérhető, kivéve a karbantartási, frissítési feladatok ellátása, valamint az esetleges üzemszünet idején. Az ügyfélszolgálat telefonon hétfőtől péntekig 07:00-15:00-ig hívható, szombat-vasárnap nem elérhető. A csomagok szállítása kizárólag munkanapon történik.

A termékek kizárólag online módon vásárolhatók meg, a POM Kft nem tart fenn bolthelyiséget.

Szerződő felek, szerződés

A webáruházbantörténő megrendeléssel, a szerződési feltételekben foglalt feltételekkel szerződés jön létre a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft., mint Eladó (továbbiakban Eladó) és a megrendelést leadó személy, mint Vásárló (továbbiakban Vásárló) között.

A Vásárló a megrendelés jóváhagyásával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri ela jelen szerződésben foglaltakat.

Termékek, árak

A termékek jellemzőit és árát, a termékek adatlapján tünteti fel az Eladó. A termékek adatlapján feltűntetett képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Az ár euróban értendő és nettó ár, vagyis nem tartalmaz ÁFA-t[DB1] .

A termékek weboldalon feltüntetett ára nem foglalja magában a szállítás, csomagolás költségét és az esetleges biztosítást. Ezen szolgáltatások árát az Eladó a rendelés visszaigazolásakor külön tételként tünteti fel.

A honlapon feltüntetett árak még nem minősülnek végleges árnak. Véglegessé akkor válnak, ha az Eladó egyedi, személyre szóló visszaigazolásban megerősíti e-mailben a Vásárlónak.

Az árak esetleges hibás feltüntetése, elírása esetén az Eladó jogosult azok kijavítására. Ha valamelyik termék vagy annak ára elírás, vagy rossz információ alapján hibásan került feltüntetésre, az Eladó az ajánlatában vagy külön e-mailben értesíti a leendő Vásárlót.

Amennyiben a Vásárló a webes katalógusban nem található terméket szeretne vásárolni, akkor az Eladó egyedi ajánlat alapján vállalja annak gyártását.

Amennyiben a rendelés értéke nem éri el a 40€-t, egyszeri kezelési költségként 7€ kerül felszámolásra.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Eladó a Webáruház főoldalon keresztül, teljes körűen tájékoztatja Vásárlókat az akció időtartamáról.

Rendelés

A honlapról történő rendelés előzetes regisztrációhoz kötött. A Vásárló a regisztráció során az adatlap kitöltésével a szállításhoz és a számlázáshoz szükséges adatokat adja meg. Az Eladó ezen adatok alapján teljesíti a megrendelést és ezen adatoknak megfelelően állítja ki a számlát. A Vásárló köteles adatait a valóságnak megfelelően megadni. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő valamennyi kárért a Vásárló felel. A nyilvánvalóan hamis vagy hibás regisztrációt az Eladó jogosult törölni, kétség esetén pedig jogosult az adatok valódiságát ellenőrizni.

A regisztrált adatokat a Vásárló a regisztrációs részben bármikor megváltoztathatja. A szállítási címet csak az aktuális megrendelés feldolgozásáig lehet megváltoztatni.

A kívánt termékeket a kosárba gyűjtve a Vásárló elküldi a vásárlási igényét az Eladóhoz. A Vásárló a megrendelés jóváhagyásával elismeri, hogy jelen szerződési feltételeket megismerte és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Eladó egyedi módon e-mailben, 2 munkanapon belül visszaigazolást küld a rendelés megérkezéséről.(Az Eladó-Vásárló jogviszony a rendelés visszaigazolásával jön létre.) Az Eladó válaszlevelében megküldi a megrendelt termékek végleges árát, és az egyedi, a megrendelésre szabott csomagolási és szállítási költségét tartalmazó díjbekérőt, valamint a szállítási határidőt, esetleg a vámolás díját.

Amennyiben a díjbekérőben szereplő szállítási költség Vásárló számára nem elfogadható, megrendelésétől a díjbekérő kézhezvételét követő 3 munkanapon belül díjmentesen elállhat. A díjbekérőn szereplő végleges összeg kiegyenlítése a szállítási költség automatikus elfogadását jelenti.

A rendelés feldolgozása során az Eladó e-mailben vagy telefonon keresheti meg a Vásárlót a teljesítés feltételeinek egyeztetése érdekében.

Szállítás

Az Eladó a rendelés feldolgozását követően e-mailben értesíti a Vásárlót az általa megrendelt termékek szállítási határidejéről. A szállítás időpontját az Eladó a szállítás hetének megadásával közli a Vásárlóval. Amennyiben a termék nincs raktáron, a teljesítés a termék beszerzési illetve gyártási idejétől függ.

Szállítási módok:

  • Személyes átvétel: a Vásárló a megrendelt termékeket a megjelölt nyitvatartási időben (hétfőtől péntekig  – 07.00-15.00-ig), az Eladó által megjelölt határidőn belül személyesen átveheti az Eladó H-7630 Pécs Iparsziget u. 3. alatt található telephelyén. A termékek személyes átvétele esetén is szükséges az átvétel időpontjának egyeztetése annak érdekében, hogy rendelkezésre álljanak a megrendelt termékek.
  • Csomagküldő szolgálattal: Kiscsomagos szállítás esetén – belföldön Magyar Posta Zrt. (Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db, Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db, Háznál történő kézbesítés esetén 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db, Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db) vagy belföldön és külföldön egyaránt DPD (a csomag tömege, mérete, valamint a szállítási cím függvényében egyedileg megállapított áron). Nagycsomagos szállítás esetén (30 kg-nál nagyobb tömegű, vagy 2m-nél hosszabb csomag esetén) – Kuehne+Nagel (a csomag tömege, mérete, valamint a szállítási cím függvényében egyedileg megállapított áron), illetve egyedi vagy nagy tételnél egyedi fuvarszervezés a legjobb ajánlatot adó fuvarozó cég megbízásával.

A Vásárló kötelezettséget vállal arra, hogy gondoskodik az áru átvételéről.

A Vásárló köteles a küldeményt a kézbesítéskor, kiszállításkor tételesen ellenőrizni és a hiánytalan teljesítést a szállítólevél aláírásával nyugtázni, majd az aláírt szállítólevél egy példányát visszajuttatni (postai úton, e-mailben vagy faxon). Az Eladó a termék kézhezvételét követően 14 napon belül köteles a Vásárló hiányosságra vonatkozó reklamációját elfogadni.

Ha a csomag a szállítás során megsérült, kézbesítéskor a Vásárló köteles jegyzőkönyvet felvetetni a csomagküldő cég alkalmazottjával, és a küldeményt visszaküldeni. Ennek elmulasztásából fakadó következmények a Vásárlót terhelik.

Tulajdonjog fenntartása

Az áru tulajdonjoga a teljes vételár megfizetésével száll át Vásárlóra.

Áru visszavétele

Amennyiben az áru visszavételére az Eladó/szállító oldalán bekövetkezett mulasztás miatt kerül sor, minden esetben szükséges a visszavétel feltételeiről az Eladóval esetileg és előre megállapodni. Az áru visszaküldésére csak e megállapodás megkötését követően kerülhet sor a megrendelő költségére. Eladó a címére utánvéttel feladott árut nem vesz át. Ugyancsak nem vesz át az Eladó a címére előzetes megállapodás nélkül feladott visszárut, bármi legyen is a visszaküldés indoka.

Az Eladó csak akkor köteles a terméket visszavenni, ha a Vásárló azt az eredeti csomagolásban, sérülésmentesen, darabszámra pontosan szolgáltatja vissza. Amennyiben a Vásárló a terméket már használta és nem tudja azt hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszaszolgáltatni az Eladónak, akkor az Eladó nem köteles visszavenni a terméket és visszafizetni a termék árát. Ilyen esetben az Eladó a terméket a Vásárló költségére visszaszállíttatja a Vásárlónak.

Fizetési módok

A termék ellenértékének megfizetése az alábbiak szerint történhet:

  • A termék személyes (az eladó telephelyén) átvétele   esetén a Vásárló a vételárat készpénzben köteles kiegyenlíteni a termék átvételekor számla ellenében.
  • Futárszolgálattal vagy szállító szolgálattal történő szállítás esetén az áru ellenértékét Vásárló díjbekérő alapján előre történő banki átutalással egyenlíti ki. (Ez egy normál banki átutalás az Eladó által e-mailben megküldött díjbekérő alapján). Ebben az esetben a termék kiszállítására csak azt követően kerül sor, hogy annak ellenértéke megérkezett az Eladó bankszámlájára. Az összeg megérkezésekor Eladó előlegszámlát állít ki, az áru kiszállításakor pedig végszámlát.

Amennyiben Vásárló a megrendelt termékek ellenértékét a rendelés visszaigazolását, valamint a díjbekérő megküldését megelőzően utalja el, illetve tévesen utal Eladó bankszámlájára, a vásárlástól való esetleges elállás vagy téves utalás esetén az összeg visszautalása csak Eladó számlavezető pénzintézetének mindenkori hirdetményében szereplő utalási költség megtérítése mellett lehetséges.

 

Jótállás, szavatosság

Az áru átadását követően a Vásárlónak 14 napon belül írásban részletesen jeleznie kell a leszállított áru átvétele során tapasztalt mennyiségi vagy minőségi kifogását. E határidőt követően mennyiségi, valamint szállítási sérülésre vonatkozó reklamációnak helye nincs.

A használt termékekre szavatosságon kívül semmiféle garancia nem vonatkozik.

A jótállás keretében történő javítás az Eladó telephelyén történik. A javítás érdekében a Vásárló köteles a termék Eladó telephelyére való szállításáról gondoskodni. Amennyiben a meghibásodás a jótállás hatálya alá tartozik, a kijavított termék Vásárlónak való visszaszállításának költsége Eladót terheli. Amennyiben Vásárló a terméket továbbértékesíti, a jótállás kötelezettsége akkor is Vásárlóval szemben áll fenn. Amennyiben a meghibásodott termék Eladó telephelyére való szállításának költsége aránytalanul nagy lenne, Vásárló ajánlatot kérhet a helyszíni javításra. Ekkor a helyszínre való kiszállás, helyi közlekedés, szállás, ellátás költségei akkor is Vásárlót terhelik, ha a meghibásodás jótállás keretében kerül javításra. Eladó fenntartja a jogot, hogy a helyszínre való kiszállás lehetőségét mérlegelje, és az erre irányuló kérést indoklás nélkül elutasítsa.

Amennyiben a leszállított áru hiányos vagy a jótállási időn belül meghibásodik, a Vásárló ésszerű határidőn belüli kijavításra vagy cserére tarthat igényt. A leszállított áru szakszerűtlen használata vagy megváltoztatása minden esetben a garancia elvesztésével jár. A Vevő köteles az áru beépítésével és használatával kapcsolatos útmutatás szerint eljárni, és amennyiben ezzel kapcsolatban kétsége támad, Eladó tanácsát, segítségét kérni. A javítást, illetve cserét meghaladó bárminemű igény – különösen ármérséklés vagy egyéb kártérítés vonatkozásában – kizárólag akkor érvényesíthető az Eladóval szemben, ha arról az Eladóval előzőleg írásos megállapodás született.

A szavatossági kárigények szintén a közvetlen károkra korlátozódnak, és akkor is csak olyan mértékben, ahogy a Vevő az Eladóval szemben a bekövetkezett súlyos gondatlanságot vagy szándékosságot bizonyítani tudja.

Kellékszavatosság

Vásárló Eladó hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerint.

Vásárló – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra Eladó adott okot.

Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Vásárló a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő hat hónap, de legfeljebb egy év.

Vásárló Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket Eladótól vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén Vásárló – választása szerint – kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

–        a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

–        a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

–        a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan Vásárló nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Elállás joga

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU Irányelve (2011. október 25.) a fogyasztók jogairól, valamint ezzel összhangban a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014.(II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől a fogyasztó vagy az általa megjelölt, fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

A Vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján, 2011/83/EU irányelv I. sz. mellékletének B pontjában (lásd. alább) illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

Elállásinyilatkozat-minta

(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: ide a kereskedőnek saját nevét, postai címét, és – ha van – telefonszámát, faxszámát és e-mail címét kell beillesztenie]”:

– Alulírott/ak (*) kijelenti/k, hogy alulírott/ak (*) eláll/nak (*) az alábbi áruk adásvételétől (*)/az alábbi szolgáltatás igénybevételétől (*)

– Megrendelés időpontja (*)/átvétel időpontja (*)

– Fogyasztó(k) neve

– Fogyasztó(k) címe

– A fogyasztó(k) aláírása (kizárólag írásban történő értesítés esetén)

– Kelt

 

(*) A nem kívánt rész törlendő.

 

A Vásárló elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

Elállás esetén Vásárló a terméket saját költségén küldi vissza a Eladó székhelyére (7630 Pécs, Iparsziget u. 3.), és Eladó haladéktalanul, de legkésőbb a visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatéríti a visszaküldött termék(ek) vételárát, valamint az esetlegesen felmerült egyéb költségeket. Szállítási díjat Eladó a teljes rendeléstől való elállás esetén térít vissza. Elállás esetén Vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Expressz kiszállítás esetén Eladó a normál árú házhoz szállítási díjat téríti vissza. A termék(ek) vételárát és a szállítási költséget (illetőleg Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget) csak akkor áll Eladó módjában visszatéríteni, ha Vásárló a terméke(ke)t visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte: a kettő közül Eladó a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során Eladó az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha más fizetési mód alkalmazásához Vásárló kifejezett beleegyezését adta. Más visszatérítési mód alkalmazása esetén a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére Eladónak nincs lehetősége.

A Vásárló elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29.§-ban foglaltak esetén, így különösen

–        olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak;

–        romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

–        olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

–        olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

Panaszkezelés

 

Vásárló a termékkel vagy Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az „Üzemeltető adatai” pontban megadott elérhetőségeken terjesztheti elő. Eladó a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. A panasz elutasítása esetén Eladó az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

Felelősség kizárása

Az Eladó fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a Vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be a jelen szerződésben foglalt feltételeket vagy más módon kárt okoznak az Eladónak.

Az Eladó nem felel az internetes hálózat esetleges műszaki hibáiból, a kommunikációs eszközök, bármely szoftver vagy program meghibásodásából, az ezekkel kapcsolatos esetleges technikai problémákból eredő károkért.

Adatvédelem

Az Eladó a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeli és tárolja a Vásárlók személyes adatait. Az Eladó kizárólag a szerződés teljesítése (visszaigazolás, szállítás, számlázás) érdekében szükséges adatokat kér a Vásárlótól. Az Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy a Vásárló személyi adatait adatbázisában elkülönítve tárolja, az üzemeltetéshez, adatkezeléshez külső személyt (pl. adatfeldolgozó) nem vesz igénybe.

Az Eladó kötelezettséget vállal arra, hogy a Vásárlók adatait csak a megrendelés teljesítése és a számla kiállítása érdekében használja fel, kivéve, ha a Vásárló kifejezetten kéri az egyéb célra történő felhasználást (pl. hírlevél küldése).

Az Eladó kijelenti, hogy a Vásárló adatait kizárólag a szerződés teljesítése érdekében igénybe vett alvállalkozónak adja ki (pl. futárszolgálat) az alvállalkozó feladatának teljesítéséhez szükséges terjedelemben. A Vásárlónak joga van ahhoz, hogy a tárolt adataihoz bármikor hozzáférjen. A Vásárló jogosult e-mailben vagy telefonon tájékoztatást kérni a tárolt adatairól.

Alkalmazott jog, teljesítés helye, illetékes bíróság

A Eladó és a Vásárló között létrejött szerződés a hatályos magyar jognak van alárendelve.

Amennyiben az Eladó szerződéseinek ügyében vitás kérdések merülnek fel, a békés úton történő rendezés meghiúsul, a jogi út igénybevételére kizárólag a Pécsi Városi Bíróság illetékes. A teljesítés helye mindenkor az Eladó pécsi telephelye.

Egyéb rendelkezések

Az Eladó jogosult jelen üzletszabályzat feltételeit bármikor, egyoldalúan, indoklás és külön értesítés nélkül megváltoztatni, módosítani, vagy a webáruházat más domain név alá helyezni. Az Eladó jogosult továbbá a termékek árát és a szállítási határidőket is megváltoztatni, módosítani. A változtatások www.organparts.info web áruházban való közzététel időpontjától hatályosak.

Adott megrendelésre a megrendeléskor érvényben lévő általános szerződési feltételeket kell alkalmazni.

Amennyiben az Eladó és a Vásárló egyedi szerződést köt valamely termék megvásárlására, akkor jelen általános szerződési feltételek csak annyiban alkalmazandók, amennyiben az egyedi szerződés eltérő rendelkezéseket nem tartalmaz.

Eladó és Vásárló vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

Amennyiben az esetlegesen fennálló jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, Vásárló bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

–        Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

–        Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Eladó székhelye szerint illetékes békéltető testület: Baranya Megyei Békéltető Testület;

A békéltető testületi eljárás írásos kérelemre indul, amelyet a Baranya Megyei Békéltető Testület elnökéhez kell címezni és eljuttatni írásos (levél, telefax, aláírással ellátott e-mail) formátumban a Testület székhelyére (7625 Pécs, Majorossy I. u. 36., fax: 72 507 152, email: bekelteto@pbkik.hu vagy a kamarai ügyfélszolgálatokhoz).

Eladó és Vásárló a jelen Általános Szerződési Feltételek hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik Eladó székhelye szerint területileg illetékes Bíróság/Törvényszék illetékességét.

A jelen üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekben az 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.

Jelen ÁSZF hatályba lépésének ideje: 2017.11.10.

0
    0
    Warenkorb
    Leerer Warenkorb.